Läpi harmaan ja pinkin kiven

HISTORIAA!

Kustannus Aarnin teos, ”Läpi harmaan ja pinkin kiven – Kuusankosken lukio 100 vuotta ” kertoo vuosisadan mittaisen keskikoulu- ja lukiohistorian suomalaisen paperiteollisuuspaikkakunnan sydämessä. Teoksen on toimittanut Juha Forsberg.

Kuusankosken yhteiskoulu aloitti yksityisenä keskikouluna 1920 Kuusankosken kirkko-seuratalon sivuhuoneissa. Kahteen kertaan muutettuaan koulu laajeni lukioluokat käsittäväksi ja ensimmäiset ylioppilaat lakitettiin 1946. Oman koulurakennuksensa koulu sai 1957 ja muuttui valtion yhteislyseoksi 1961. Peruskoulun tulon myötä koulusta tuli kunnallinen Kuusaan lukio 1975. Vaaleanpunaisen ulkovärin 1991 saanut rakennus koki perusteellisen remontin 2006–2007, jolloin tiloissa aloitti Kuusaan ja Voikkaan lukiot yhdistänyt Kuusankosken lukio.

”Läpi harmaan ja pinkin kiven” kertoo sata vuotta suomalaista koulu-, aate- ja sivistyshistoriaa. Samalla se avaa Kustannus Aarnin uuden historiikit -kirjasarjan. Sarjan teokset ovat elävää paikallishistoriaa eri puolelta Suomea.

>> Kirja verkkokaupassa >>

Print Friendly, PDF & Email
close

TILAA AARNIN UUTISKIRJE

Saat tietää ensimmäisenä

Tietosuojalauseke / Hallinnoi