KESÄ/SYKSY -21

Kustannus Aarni julkaisee kesä-lokakuussa kaksi laajaa historiateosta sekä kaksi esikoisromaania. Esittelemme kirjat julkaisujärjestyksessään. Kerromme samalla Strategiastamme sekä Mistä löydät meidät kesällä ja syksyllä 2021.

Aarni julkaisee kirjoja historiasta, nyky-Suomesta ja mahdollisista maailmoista.

1. KIRJAT

TÄHTILINNOITUKSEN TALOT

Tähtilinnoituksen talot – Elämää historiallisessa Haminassa on kirja linnoituksen muurien sisälle rakennetusta ympyräkaupungista ja sen vanhoista taloista. Näyttävän neliväriteoksen takana on lähes viisi vuotta aineiston keruuta, tutkimusta, kuvatoimitusta ja kirjoitustyötä ja teoksessa on paljon ennen julkaisematonta tietoa Suomen kenties erikoisimman kaupungin historiasta. Kirja sisältää 312 sivua ja lähes 400 valokuvaa.

Ilm. 18.6.2021 – siirry tästä teossivulle

ARAUKARIA

Araukaria vie lukijan huimalle matkalle niin Yhdysvaltojen yliopistomaailmaan kuin Australian New South Walesiin, seudulle, joka on tullut tutuksi viime vuosien uutiskuvien laajoista metsäpaloista.

Araukaria on klassinen lukuromaani ihmisen hyvyydestä ja pahuudesta, petoksesta ja sen paljastumisesta, rakkaudesta, surutyöstä ja – lopulta – ajan parantavasta voimasta.

Ilm. 16.8.2021 – siirry tästä teossivulle

KULTALINTU, MUSTASULKA

Viimeisenä aamuna herään verkkaan, koska valoa ei ole. Helmikuun alussa aurinko käy taivaalla vain kylässä.

Silja Vuorikurun esikoisromaani Kultalintu, mustasulka soi kuin runo keskellä karkeaa proosaa. Kirja kertoo riipaisevan tarinan kahdeksanvuotiaasta Iiriksestä, joka joutuu elämään läpi äitinsä yhtäkkisen kuoleman.

Kultalintu, mustasulka voitti 2020 Kustannus Aarnin Minä ja Metsä –proosankirjoituskilpailun.

Ilm. 20.9.2021 – siirry tästä teossivulle

WOIKKA – VOIKKAA, Synty ja elinkeinoelämä

Voikkaan paperitehtaan lopettaminen vuonna 2006 oli  ensimmäinen Suomen savupiipputeollisuuden iso rysähdys. Mutta mistä Voikkaan tarina alkoi? Pakanavuorelta?  Oravan Matin pussista?  Voikkaan teollisuuskylän karheaa historiaa nyt ensimmäistä kertaa kirjana.

Kirjan tuottaa Kustannus Aarni / perinnekirjat. >> Ilm. 20.10.2021 – Siirry tästä teossivulle

STRATEGIA

Kustannus Aarni jatkaa valitsemallaan linjalla, eli julkaisemme vuosittain vain 3-5 teosta. Mottomme “Kirjoja historiasta, nyky-Suomesta ja mahdollisista maailmoista” ohjaa kaikkea työtämme.

TIETOKIRJAT

Tietokirjoissa sekä Tähtilinnoituksen talot että Woikka-Voikkaa jatkavat Historia-sarjaamme, jossa on ilmestynyt aiemmin Olavinlinna-teos Neidon Kyynel (2015) sekä Seili -Elon kirjoa (2020). Julkaisemme teoksia juuri sieltä, jossa Suomen historia tihentyy ihmisyhteisön kokemukseksi .

Kaikki tietokirjamme ovat myös Aarnin toimittamia. Niin Tähtilinnoituksen taloissa kuin Voikkaassa kirjan kirjoittajista osa on alan tohtoreita, mutta osa intohimoisia harrastajia. Juuri harrastajat ovat tietokirjojen tärkein tekijäryhmä, jota varten Kustannus Aarnilla on oma palvelu. Sen nimi on Kustannus Aarnin perinnekirjat. – Kasvatamme Woikka – Voikkaa -teoksen myötä jälleen taitoamme viedä vaativia perinteentallennusprojekteja maaliin – eli kirjaksi – saakka.

Tutustu Woikka – Voikkaa -teokseen. Onko sinulla vastaavaa perinnehanketta? – Kysy toimitusapua suoraan kustantajalta pasi.luhtaniemi@kustannusaarni.fi

KAUNOKIRJAT – AJANKOHTAISESTI

Kustannus Aarni on keskittynyt aina perustamisvuodesta 2015 lähtien julkaisemaan uutta kotimaista suorasanaista proosaa, joka tarttuu samalla myös empimättä aiheisiin nyky-Suomesta. Tutustu vaikka aivan ensimmäiseen kustanteeseemme, Satu Piispa-Hakalan mainioon pienoisromaaniin Pieniä Sankaritekoja.

Syksyn 2021 teostemme yhteinen nimittäjä on Metsä.

Metsä on maailman keuhkot, hiilinielu, jonka tila on yhteinen huolemme. Tiedeyhteisö ja poliitikot etsivät tietoa ja oikeita ratkaisuja tuon nielun säilyttämiseksi. Me lukijat tunnemme asian arkipäivässämme. Mustan lauantain metsä- ja eläintuhot olivat Australiassa vuonna 2009 ehkä jopa laajemmat kuin tammikuun 2019 pensaspalojen tuhot. Esimerkiksi tästä kertoo Araukaria, kaunokirjan keinoin.

Suomessa metsä ja luonto on suoraan sielunmaisemamme. Kultalintu, mustasulka kuvaa, mitä kaikkea, niin kultaa kuin mustaa tuohon sieluun voikaan sopia.

Metsä jatkaa Kustannus Aarnin kaunokirjojen teemana myös vuonna 2022. Lue ensi vuoden kirjoistamme tästä linkistä.

ME TAPAAMME TAAS! – AARNI KIRJAMESSUILLA -21

Korona on syksyyn 2021 mennessä voitettu tauti, ja osamme – THL:n johtaja Mika Salmisen sanoin – elää syksyllä jo “uudessa normaalissa.” Siksipä ilmoitan tässä jo: Me tapaamme taas!

Kustannus Aarnin messuohjelma kesällä ja syksyllä 2021:

Kymi Libri 22.–25.7.2021
Mukana ja haastateltavana:
– Silja Vuorikuru (Kultalintu, mustasulka)
– Matti Parpola (Tähtilinnoituksen talot)

Turun kirjamessut 1. – 3.10.
Mukana ja haastateltavana:
– Aarnin tietokirjat – Ilppo Vuorinen (Seili, elon kirjoa) sekä Matti Parpola (Tähtilinnoituksen talot)
– Metsän kertojat – Selma Kaasinen (Araukaria) ja Silja Vuorikuru (Kultalintu, mustasulka)

Tampereen kirjamessut 3.-5.12.
“Punainen, punaisempi”
Aarnin uutuusteos Woikka – Voikkaa – Synty ja elinkeino haastaa Tampereen kisaan siitä, kumman väri oli punaisempi tammikuussa 1918.