UUTUUSKIRJAT 2019

Aarni: kirjoja historiasta, nyky-Suomesta ja mahdollisista maailmoista

Hyvä kirjan ystävä!

Kustannus Aarnin syksyn 2019 uutuusluettelo lähti juuri painoon. Pieni mutta sinnikäs Aarni julkaisee vuosittain 3-5 kaunokirjaa ja 1-2 tietokirjaa, jonka lisäksi kehitämme  oppikirjavalikoimaamme. 

LATAA UUTUUSESITE (pdf) TÄSTÄ LINKISTÄ: 

TAI LUE KIRJOISTA SUORAAN AARNIN SIVUILTA:


“KIRJOJA HISTORIASTA”

Tutki ja tulkitse I-II:  Historian opetus ei ole enää entisensä

Kohti osallistavaa historianopetusta

Tutki ja tulkitse on taitopohjaiseen oppimiseen perustuva historian oppikirja. Kirjan tekijät ovat Jyväskylän yliopiston kasvatustieteen ja historian laitosten tutkijoita tai opettajia. Kaksiosainen teos on toteutettu vuonna 2014 voimaan astuneen opetussuunnitelman hengen mukaisesti.

Tutki ja tulkitse on suunniteltu ajatellen eri tasoisia oppilaita ja oppilasryhmiä. Kirjan toteutuksen avainsana on eriyttäminen. Tutki-tehtävät tarjoavat työkaluja nopealle oppijalle historian omaehtoiseen tutkimiseen ja tulkitsemiseen. Oman lukutaidon kanssa vielä taistelevalle kirja tarjoaa elämyksellistä tietoa sekä tutustuttaa hänet historia-oppiaineeseen. Lue lisää: http://tutkijatulkitse.fi

Tärkeä osa Tutki ja tulkitse -oppikirjojen kuvitusta on Harri Istvan Mäen luoma Rauni – nuori tutkija.

Ennakkoa 2020 – SEILI: ELONKIRJO

Kustannus Aarni aloitti kesällä 2019 yhteistyön Turun yliopiston kanssa. Emeritusprofessori Ilppo Vuorisen voimannäyte, Seili: elonkirjo on elämysmatka tunnetun saaren 400-vuotiseen historiaan samalla kun se tutustuttaa lukijan Saaristomeren tutkimuslaitoksen ja laajemmin Turun yliopiston tutkimusaiheisiin. 

Seili – elonkirjo ilmestyy toukokuussa 2020. Tervetuloa tutustumaan kirjaan ja kuuntelemaan kirjailijan mietteitä ennakkoon Turun kirjamessuille sunnuntaina 6.10.2019.

“KIRJOJA NYKY-SUOMESTA”

NOVELLIT

Kustannus Aarni järjesti talvella 2018 valtakunnallisen novellikokoelman kirjoituskilpailun, johon osallistui lähes sata kirjailijaa ja luovaa kirjoittajaa. Julkaisemme syksyllä 2019 kaksi kilpailun palkittua teosta, Matti Vilkin lahtelaisnovelllikokoelman Suojattu elämä sekä Karoliina Heinolan hiuksianostattavan Hitonhauta ja muita puolielävien kohtaloita. Kokoelmat kertovat nyky-Suomesta kahden erilaisen lajityypin kautta.

Suojattu elämä kertoo rujon realistisesti, mutta huumorilla ja suurella empatialla kaupungin laitapuolen ja lähiöiden kulkijoista, jotka yrittävät selviytyä elämän absurditeettien keskellä.

Hitonhauta sisältää kauhunovellieja, jotka rämisevät ja rähisevät kuin punk. Spekulatiivisen kokoelman puolielävät ovat maailmoiden väliin jääneitä, oudolla tavalla samaistuttavia piruparkoja.

ROMAANI

Pitkän ja ulkoisesti hienon uran tehnyt arkkitehti Antti Kivelä palaa lapsuudenmaisemiinsa karjalan rajapitäjään viettämään 60-vuotispäiviään. Mukaan on kutsuttu jokainen, ja kutsussa toivotaan vierasseurueen ylenevän illan mittaan vaikkapa merkityksellisiin asioihin.

Piirtäjä on  häikäilemättömän modernistinen äänten romaani. Puheet ja totuudet kaikuvat suomalaiseen kesäyöhön niin rahvaan kuin herrasväen juopuvilta huulilta ja Melankolia saa rinnalleen tyynen järven selkää kajavan melan kolinan. Ja kun juhlat ovat ohitse, alkavat viimeiset käyttöpäivät.

Piirtäjä on Pauli Loikkasen esikoisromaani.   Loikkanen on syntyjään parikkalalainen, ja hän on tehnyt työuransa pankkialalla eri esimiestehtävissä  Itä-Suomessa ja Helsingissa.

TARINOITA

Aarni julkaisee syksyllä 2019 Sirpa Ruotsalainen-Niskasen riemastuttavan tarinakokoelman Kyläni, kaupunkini. Teos vie lukijan aikamatkalle 1960-luvun pohjoissavolaiselle maaseudulle, samalla kun se nauttii kesäisestä järvi-Suomen luonnosta. Kirja tuo eläviä muistoja jos ei oman niin vähintään oman suvun historiasta nostalgiselta ajalta, jolloin kaikki oli kaunista ja hyvää. 

Suosittelemme: Ikäihmisille tai heidän kanssaan työskenteleville. Kyläni, kaupunkini on hyvän mielen tarinoita kaikille, jotka haluavat muistaa.

“KIRJOJA MAHDOLLISISTA MAAILMOISTA”

Kuvittele, että myös sinä voisit kirjoittaa tarinasi kauniilla ja rikkaalla suomen kielellä

Aarnin kirjoittajavalmennuksen Kohti uutta kirjaa tavoitteena on tarjota uusille kertojille työkaluja oman käsikirjoituksensa kirjoittamiseen, kaikkialla Suomessa. Valmennus on jatkanut syksystä 2018 lähtien Hopeantakojat ry:n kirjoittajavalmennuksia, jonka satoa ovat edellä esitellyt Sirpa Ruotsalainen-Niskasen ja Pauli Loikkasen teokset. 

KOHTI UUTTA KIRJAA

Seitsemänosainen Kohti uutta kirjaa -kirjoittajavalmennus on tarkoitettu ns. tavoitteellisten kirjoittajien kovaan käyttöön. Tavoitteellisella tarkoitetaan kirjoittajaa, joka on valmis tekemään säännöllistä työtä, jotta hänen unelmansa – oma kauno- tai tietokirja – voisi toteutua. Kirjoittajavalmennus kestää 1-2 vuotta. 

Kohti uutta kirjaa –valmennuksen teoreettinen perusta on kerrontatieteen käsitteissä. Valmennus purkaa suorasanaisen tekstin osiin ja opettaa kirjoittajaa näkemään, mistä tarinassa ja sen kerronnassa on kysymys. Samalla teemme töitä kirjoittajan oman kirjahankkeen kanssa ja haemme hänen omaa ilmaisuaan ja kieltään. 

Lue lisää valmennuksesta ja hae mukaan linkistä http://kustannusaarni.fi/kohti-uutta-kirjaa.

Aarnin aloitti syksyllä 2018 verkon yli tapahtuvan kirjoittajavalmennuksen. Haku valmennukseen on kaksi kertaa vuodessa.

–>

 . permalink.