Kirjoja historiasta, nyky-Suomesta ja mahdollisista maailmoista

Kustannus Aarnin strategia tarkistettiin kesällä 2018. Sen mukaan kustantamo julkaisee ”kirjoja historiasta, nyky-Suomesta ja mahdollisista maailmoista”  – Avaamme tässä, mitä strategia tarkoittaa esimerkiksi kirjoittajalle, joka lähestyy meitä käsikirjoituksellaan:

1. ”Kirjoja historiasta”

Kustannus Aarni julkaisee historiallisia romaaneja, tietokirjoja ja oppikirjoja historiasta.  Vuoden 2018 esimerkkejä  toimituksellisesta linjastamme ovat muun muuassa
– Anna Veijola, Matti Rautiainen, Simo Mikkonen ja Susanna Niiranen (toimi) toimituksen Tutki ja tulkitse – Alakoulun historia -oppikirja.
– Lars Strangin  kohta ilmestyvästä toisesta historiallisesta romaanista.

2. ”nyky-Suomesta”

Tässä ensin onnittelut Tiina Hokkanen-Ojalle. Marraskuussa 2018 e-kirjana ilmestyvä Norsu Rullatuolissa on juuri kirjoituksia Nyky-Suomesta. Esseistinen ja fiktiivinen omaelämänkerta antaa huutia monelle asialle, jota me ’rullatuolittomat’ suomalaiset pidämme itsestäänselvyytenä, samalla kun se iloitsee elämän pienistä tärkeistä asioista.
– Aarnin kustannusohjelmassa ja Aarihopea -julkaisusarjassa on monta poleemista kirjaa myös menneiltä vuosilta. Niistä kiitos esimerkiksi Satu Piispa-Hakala (Pieniä Sankaritekoja), Timo Teräsahjo (Paskiaiset), Anu-Riikka Peuranen (Tarinoita aivovammaisten elämästä), Mikko Maasola (Tummaa Paahtoa) ja Seppo Jyrkinen (Juutalaispakolaiset ja holokaustiin havahtuminen 1942 )

3. ”ja mahdollisista maailmoista”

Fantasia, spefi ja tieteiskirjallisuus ovat genrejä, joissa ihmistä katsotaan ennakkoluulottomasti toisella silmällä. Aarnin kaunokirja mahdollisesta maailmasta on aina yhteiskunnallinen.

Anna Malisen esikoisfantasia Hämärikkö julkaistaan juuri Turun kirjamessujen alla, ja sen julkkaribileet pidetään Espoon Matinkylän kirjastossa 11.10. – Tervetuloa.

Jo syksyllä 2015 Aarni julkaisi teoksen Helena Waris& Janne Nykänen: Entropia. Elokuussa 2018  suomalaisia varoitettiin pohjavesivarojen hupenemisesta – Hajaannus, ehkä sellaisena kun kirjassa ennustetaan, on taas kolme vuotta lähempänä.

Kolme kustannusohjelmaa ja läpinäkyvyys

Aarni jatkaa samalla kolmella kustannusohjelmalla, kuten on määritelty sivulla Käsikirjoituksesta kirjaksi.  Alla perustelut:

Kirja-alalla kirjat kilpailievat yhä supistuvasta lukijajoukosta. Kirjailija ja kirjoittaja saa siksi Aarnilla tietää halutessaan niinkin proosallisista asioista kuin  tuotannon edellytyksistä tai myynnin ja markkinoinnin näkymistä.  On käsikirjoituksia, jotka Aarn haluaa kustantaa ’perinteisenä kustannusohjelmansa mukaisesti, mutta on myös kirjoja, jolle emme löydä riittäviä kaupallisia menestymisen mahdollisuuksia. Siksi tarjoamme kirjailijalle myös vaihtoehdot, joissa hän jakaa Aarnin kanssa taloudellista panosta.