KIRJA VOITTAA KORONAN

[Aarnin kirjatiedote, helmikuu 2021]

Kustannus Aarnin vuoden 2021 uutuuskirjat julkistetaan maaliskuun puolivälissä. Sitä ennen Aarni päätti mäiskäistä viimevuotisilla kirjoillaan päin koronaa. Ja tämähän tuntuu, koska :

  1. AARNI ON JÄTTILÄINEN – Aarni on jättiläiskokoinen haltia, jonka sanotaan vartioivan muinaisten hautapaikkojen aarretta. (vrt. Aarne, Aarre)
  2. AARNI TEKEE KOVAKANTISIA KIRJOJA – Kaikki Aarnin julkaisemat kirjat ovat kovakantisia, useimmat myös varsin painavia.

Hyvä kirja voittaa aina koronan. Taudin vuosipäivä 13. maaliskuuta lähestyy, ja sen kunniaksi päätimme katkaista parin kuukauden työhiljaisuuden ja kertoa kirjakuulumisiamme. Mikään ei ole terveellisempää, kuin ottaa kirja käteen ja tehdä matka arjen yläpuolelle.

Valitse oma kirjapakettisi: Aarnin Verkkokauppa uudistui

Vuoden 2021 uutuuksia odotellessamme päätimme nostaa esille joitakin vuosien 2015- 2020 kirjojamme. Kuusivuotias kustantamomme jatkaa valitsemallaan uralla, eli julkaisee uutta kotimaista kirjallisuutta. Kustanteistamme puolet on proosaa, toinen puoli tietokirjallisuutta.

Helpottaaksemme valintojasi päivitimme verkkokauppamme. Kaikki Aarniin kovakantiset kirjat 2015-2020 löytyvät nyt kaupasta tasarahahalla 15, 20 tai 25 euroa, ja postitamme kirjat sinulle ilman lähetyskuluja. Yksittäiset, alle 30mm paksut lähetykset saat parin päivän sisällä suoraan postilaatikkoosi, isommat tilaukset lähipostiisi.

Pääset Aarnin verkkokauppaan tutusti päävalikosta ja oikeasta palstasta – Mutta nyt myös suoraan upouudesta uudesta kuvakarusellista sivun yläreunasta (vain tietokonenäyttö)

Yhteistyö Xamkin kanssa jatkuu

Kansi ja taitto: Jenni Kolehmainen, 2020

Kustannus Aarnin yhteistyö Kaakon ammattikorkeakoulun kanssa jatkuu keväällä 2021. Kuvakaruselli toteutuneista kirjankansista julkaistaan myös siitä molemminpuolisesta ilosta, mitä yhteistyö on tuottanut.

Aarni haluaa olla jatkossakin tukemassa lahjakkaita suunnittelijoita tarjoamalla työtilaisuuksia kirjan kansisuunnittelussa, kuvituksessa ja taitossa.

Minä ja metsä: Voittajat kirjoiksi 2021 -2022

Vuoden 2020 kirjoituskilpailumme Minä ja metsä voittajatekstit julkaistaan kovakantisina kirjoina. Ensimmäinen voittajateos, Silja Vuorikurun esikoisteos nykyproosateos Mustasulka (kirjan työnimi), aloittaa kolmen voittajan sarjan syksyllä 2021.

Toimitustyö ja kirjan tekstiasun viimeistely on paraikaa kiihkeimmillään.

Suuria haminalaisia

Katsaus Kustannus Aarnin kirjavuoteen 2021 on hyvä lopettaa Magnus Enckellin nuoruuden ajan öljyvärityöhön Haminan ympyräkeskustan silhuetista. Magnus Enckell on yksi tuon Suomen erikoisimman kaupungin kasvateista.

Aarnin vuoden 2021 kirjoista ensimmäinen, Tähtilinnoituksen talot – Elämää historiallisessa Haminassa, julkaistaan 20. toukokuuta

Lisää aiheesta lähiviikkoina!

Pasi Luhtaniemi
kustantaja
Kustannus Aarni Aarni