Tietokirjat

Tieto-, oppi- ja taidekirjat

Kohti uutta kirjaa

124 sivua. Julk. elokuu 2018.  ISBN 978-952-7130-32-2

Käytännön opas kaikille omaa suorasanaista käsikirjoitusta suunnitteleville

Kustannus Aarni ja yhteistyökumppanimme Hopeantakojat ry julkaisevat elokuussa 2018 120 –sivuisen kirjoitusoppaan. Teos sopii sekä kansalais- ja työväenopistojen oppikirjaksi että kirjoittajan itsenäiseen opiskeluun.

Kohti uutta kirjaa on tarkoitettu erityisesti tavoitteellisille kirjoittajille, jotka työstävät ensimmäistä suorasanaista kaunokirjallista tekstiä – novellia, tarinakokoelmaa, romaania tai elämäkertaa.

Kohti uutta kirjaa on käytännön opas kovaan käyttöön. Kirjan teoriaosuuden rinnalla opiskelijalle annetaan seitsemän käytännön tehtävää, jotka liittyvät hänen omaan kirjoittamiseensa ja tekstiin. Kirjan kirjoittaja, kustantaja Pasi Luhtaniemi on perehtynyt erityisesti kerrontatieteeseen ja sen keinoihin avata, mistä kaunokirjallisessa viestinnässä on kysymys.

Kirja tarjoaa vastauksia kysymykseen, kuinka kirjailija tekee taikatemppunsa, jolla lumoaa lukijansa oman kertomuksensa maailmaan.

TAIDEKIRJAT

2017, 208 sivua / Kannen kuva: Kirsi Neuvonen: Mielenmaisemia: Hyökyaalto, 2016

Kustannus Aarni aloitti marraskuussa  2017 Kustannus Aarni aloitti kustannustoiminnan kahdella uudella saralla, taidekirjoissa ja oppikirjoissa. Ensimmäisenä uunista tuli ulos Jyväskylän taiteilijaseuran 100-vuotisjuhlakirja JUHLATUULELLA.

Juhlatuulella esittelee sanoin ja teoskuvin seitsemänkymmentä seitsemän 2010 -luvun nykytaitelijaa  ja viisi kirjailijaa. Kustannus Aarni on teoksen kustantaja. Teoksen graafisen suunnittelun on tehnyt Aarnin yhteistyökumppani Teija Lammi/ grafemi.fi.

OPPIKIRJAT 2018-

TUTKI JA TULKITSE I-II

Kesästä 2017 alkaen Kustannus Aarni on perehtynyt uuteen liiketoimintaan.  Tutki ja tulkitse on ensimmäinen oppikirjamme. Teos on uuden opetussuunnitelman mukainen historian oppikirja alakouluille. Kirjan toimituskunta on Jyväskylän yliopistossa toimiva ns. TEHO -ryhhmä.

Tutki ja tulkitse -oppikirjan I osa toimitetaan kirjan tilanneille kouluille elokuun alkuun 2018 mennessä.