Tuulia Matilainen: Tutkimuksia Piilosta

4.00

– KAKSI ABSURDIA TARINAA MIEHISTÄ –

Tutkimuksia Piilosta kertoo suomalaisen miehen hiljaisista tutkimuksista, joitka johtavat hänet 30-senttisten ihmisten, “Dingmänchenien”, salaisuuden äärelle. Vieno on herkkä yksinpuhelu tamperelaisen kalatiskin äärellä.

Tuulia Matilainen kirjoittaa ihmisistä herkän humoristisesti, kipeitä tunteitakaan väistämättä.

 

Osasto: Avainsanat tuotteelle , ,

Kuvaus

“Ennen uskottiin, että maa on littana ja että sen yllä kohoaa laaja taivaankansi. Maan reunoja kohti kaikki pienenee. Uskottiin, että taivaankannen ja maan liittymäkohdassa, aivan maan äärellä on Lintukoto, jonne pikkuiset olennot, lintukotolaisiksi nimetyt, aikoinaan lähtivät, kun eivät enää pystyneet täällä ihmisten parissa elämään. Niiden uskottiin elävän kaukana etelässä tai jossain lounaassa, joka tapauksessa aivan maailman viimeisessä ääressä.

Olen taipuvainen pitämään tätä uskomusta totena, ja olen aloittanut tutkimukset asioiden selvittämiseksi.”

– Erkki Äärelä on mies, jonka ympärillä tuolit pysyvät tyhjinä.  Kukaan ei kuitenkaan ole aiemmin päässyt tutkimuksissaan yhtä lähelle ratkaisua siinä, minne  pieniä kolikoita katoilee jatkuvasti. Avainsana on “Dingmänchen”, pienet ihmiset, joita ei kuitenkaan tule sekoittaa käsitteeseen “Wichtelmenchen”.


Tuulia Matilaisen kerronnassa mahdollinen limittyy mahdottomaan, outo on tavallista ja unista tulee totta. Aarnin Nopeat esittelee kaksi Matilaisen uutta absurdia novellia, Tutkimuksia Piilosta ja Vieno.

Matilainen on akaalainen kirjailija, jonka esikoisromaani Hullu koira (Haamu Kustannus) julkaistiin 2015. Kunnes kuulen niiden tulevan julkaistiin 3. heinäkuuta 2017.