Sadonkorjuu II – Omenasato

UUSI OPETTAJA oli muuttanut Hämeenlinnasta. Se sanoi, että oli saapunut Lahteen ihan meitä varten. Opettaja oli pitkä mies, jolla oli punakat kasvot ja niissä syviä kuoppia, vakoja ja näppylöitä. Heti ensimmäisenä päivänä kolmasluokkalaiset olivat juosseet kertomaan, että Luciferista tulisi meidän luokanvalvojamme. Uusi opettaja kertoi uskovansa jumalaan ja olleensa itse nuorena alkoholin ja huumeiden väärinkäyttäjä, mutta parantuneensa. Viinapiru oli kukistunut. Jeesus oli hänet pelastanut, eikä hän salannut sitä. Oikeasti opettajan nimi oli Markku, mutta se oli pitänyt edellisenä keväänä niin kovaa kuria, että sitä oli alettu nimittää Luciferiksi. Vessan kopin seinään oli kirjoitettu mustalla tussilla Luska on paska. Asiaa oli tutkittu koko toukokuu, oppilaita kuulusteltiin, mutta syyllinen ei ikinä selvinnyt. Siivooja oli jo pessyt kirjoituksen pois…

 

*

Mediatiedote 21.8.2019

Aarnin kirjakesän 2019 sadosta poimitaan tänään happamina pirskahtelevia omenoita. Matti Vilkin esikoisnovellikokoelman Suojattu elämä esittelee kaunokirjan ystäville uuden kaupungin, Lahden. (Kuinka niin uuden? – Lue Etelä-Suomen Sanomien artikkeli)

Suojatun elämän novelleista on riisuttu pois kaikki ylimääräinen. Ne ovat kuin lyhytelokuvia, joiden käänteet paljastavat rosoisesta herkkää ja näyttävät julmuutta siellä, missä sitä ei saisi ilmetä. Novellit pakottavat lukijan kohtaamaan arkipäivän mielettömyyden ja hiljaisen väkivallan. Ne kertovat elämästä, joka ei ole suojattua ja asettuvat hienovaraisin viivoin suojattomien puolelle.

Aarni: Kirjoja historiasta, nyky-Suomesta ja mahdollisista maailmoista

 

Tutustu tarjontaamme verkkosivuilla /  Lataa uutuusesite (pdf) tästä linkistä: 

 

Kaunokirjat, Novellikokoelmat, Nyky-Suomi. permalink.