Matti Vilkki: Suojattu elämä

LUE  HELSINGIN SANOMIEN  19.10.  KIITTÄVÄ ARVIO KOKOELMASTA!

Suojattu elämä
Tekijät: Vilkki, Matti (Kirjoittaja)
Kustantaja: Aarni
Julkaisuvuosi: 2019
Kieli: suomi
Seudut: Lahti, Helsinki, Porvoo
Lajityyppi: Novelli, realismi


Ford Granada kiisi maantietä tasaisesti eteenpäin kohti Sipoota, jossa äidin sukulaisia asui. Isä avasi sivuikkunan ja lepuutti kyynärpäätään ilmavirrassa. Äiti hyräili auton kasettimankan mukana Katri-Helenan Oo Paloma Blancaa. Yritin keskittyä sarjakuvalehteen. Mustanaamion eli Vaeltavan aaveen oikea nimi oli Chris Walker ja pygmien lihava päällikkö oli nimeltään Guran.

Nämä ovat asioita, jotka muistaa läpi elämänsä.

Suojattu elämä on koskettavaa uutta kotimaista lyhytproosaa. Novellien ihmiset joutuvat kohtaamaan kukin omalla tavallaan elämän arvaamattomuuden.

Suojatun elämän novellit ovat kuin lyhytelokuvia. Niiden käänteet paljastavat rosoisesta herkkää ja näyttävät julmuutta siellä, missä sitä ei saisi ilmetä. Kertomukset pakottavat lukijan kohtaamaan arkipäivän mielettömyyden ja hiljaisen väkivallan. Ne kertovat elämästä, joka ei ole suojattua ja asettuvat hienovaraisin viivoin suojattomien puolelle.
___________________________________________

Suojattu elämä -novellikokoelman kaikki novellit  sijoittuvat Lahteen, joka on kirjailija Matti Vilkin kotikaupunki.  Hän asuu ja vaikuttaa Helsingissä.

ISBN 978-952-7130-47-6