Marja-Stiina Suihko: Mummun ja Tirpun retkikirja

(kirja ilmestyy elokuussa 2020)

Kustannus Aarnin kirjakesää 2020 jatkaa kirja, jolla on kaikkein arvokkain lukija: lapsi. Marja-Stiina Suihkon Mummun ja Tirpun Retkikirja sisältää seitsemän voimamatkaa metsään.

Mummu, isä, kuusivuotias Tirpu ja Umpu ovat oikea vauhtiperhe, jossa tunteissa ei säästellä. Kun pelätään tai surraan tai ihmetellään tyhmiä aikuisia, kysymykset ovat suuria. Mutta vielä suurempi on metsä, johon mummu vie Tirpun (ja välillä Umpunkin)

Eikä metsä petä koskaan, vaan antaa lapsen kysymykseen vastauksen.

Kuvitus: Susanne Paavilainen

Mummun ja Tirpun retkikirjan kuvittajaksi on valittu Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulussa (Xamk) Graafista muotoilua opiskeleva Susanne Paavilainen. Kuvitus on koulun oppilastyö, ja kisaan osallistui kurssilta kaikkiaan neljätoista suunnittelijaa.

Paavilaisen kynänjäljen jyrytti parhaimmaksi esikouluikäiset lapset sekä heidän ohjaajansa. Kuvituksessa lapset ihaistuivat erityisesti hiiteen. Heidän mukaansa hyvässä lastenkirjakuvituksessa pitää olla:

“yksityiskohtia, kuten paljon pikkuhiisien silmiä ja päästä kasvavia kuusia. Myös on hyvä, jos kirja on aikuisista vähän pelottava.”

Tirpun leikit ja harjoitukset

Aarni julkaisee Mummun ja Tirpun retkikirjan kaverina kirjan pedagogiset ohjeet eli leikit ja harjoitukset. Vihkosen on laatinut kirjailija itse yhteistyössä varhaiskasvatuksen ammattilaisten kanssa.

Kerromme lisätietoja Tirpun leikit ja harjoitukset -kansiosta kesään 2020 mennessä.