AARNIIN KILPAILUUN PERÄTI 86 KOKOELMATEKSTIÄ

mediatiedote 1.4.2018

Kustannus Aarnin novellikilpailuun tuli määräaikaan mennessä peräti 86 kilpailuehdot täyttänyttä kokoelmatekstiä. Kokoelmien  lajityyppi on vapaa.  Syksystä 2018 alkaen novelli tunkeutuukin suomalaislle kirjallisuuskentälle kaikessa moninaisuudessaan, mikäli asia on yhdestä pienestä kustantamosta kiinni.

Suomessa julkaistaan vuosittain kohtalainen määrä novelliantologioita. Yhden kirjailijaäänen kannattelemat kokoelmat ovat kuitenkin harvinaisuuksia. Kilpailullaan Kustannus Aarni pyrkii nostamaan suomalaisen novellitaiteen arvostusta.  Parhaimmillaan novelli on  tiiviin muodon ja kirkkaan ajatuksen mestarinäyte. Samalla se on “yhden illan lukusuhde” 2010 -luvun kiireiselle lukijalle.

Kilpailun voittajan valitsee kolme suomalaista kirjailijaa, joille novelli on kerronnan lajina tuttu myös omasta työstään. Kirjailijat edustavat eri lajityyppejä. Valinnoissa painotetaan seuraavia kriteerejä:

  • Kirjoittaja kuvaa henkilöitään uskottavasti ja kiinnostavasti valitsemassaan maailmassa.
  • Novellien tarina etenee loogisesti, ja siinä on tuoreuden, ensimmäistä kertaa kerrotun tuntu.
  • Kirjoittaja hallitsee novellin suorasanaisen kerronnan muotona, jossa on alku, keskikohta ja loppu, ja tekstin alta välittyy persoonallinen kirjailijan ääni.
  • Kokoelma muodostaa ajatellun ja harkitun kokonaisuuden.

Kilpailun viisi parasta kokoelmaa  julkistetaan Turun kirjamessuilla 2018.

Samassa yhteydessä julkistetaan kilpailun voittajan uunituore novellikokoelma.

MENESTYSTÄ KILPAILUUN!

Pasi Luhtaniemi
tuomariston puheenjohtaja
kustantaja –  Kustannus Aarni

 

Lisätietoja: alkuperäinen kilpailuilmoitus, marraskuu 2017 >>

Info. permalink.