Aarnin kirjailijaksi?

Kirja-ala muuttuu jatkuvasti. Suomessa julkaistaan vuosittain yli tuhat kaunokirjaa ja kaksituhatta tietokirjaa eli teosta, jolla on yksilöllinen isbn-numero. Julkaisija voi olla kaikkea mahdollista perinteisestä kustantamosta urheiluseuraan tai kirjoittajan omakustanteeseen saakka.

Kirjan ylitarjonta näkyy siinä, kuinka kirjoittajan ja kirjaililijan on entistä vaikeampi saada teokselleen kustannussopimusta ja siinä, miten kirja löytää paikkansa kirjastojen ja kauppojen hyllyillä.

KUSTANNUS AARNI UUDISTI YRITYSSTRATEGIANSA syksyllä 2017.  Julkaisemme niin tieto- kuin kaunokirjallisuutta sekä perinteisen mallin mukaan että  yhteistyössä julkaisijan (kirjailija, yhdistys tms) kanssa.

Palvelumme ovat:

  1. Aarnin kustannusohjelma
  2. Aarnihopea -julkaisusarja
  3. Aarniin e-kirjat 

1. Aarnin kustannussopimus  on perinteinen sopimus, joka solmitaan, kun kirjoittaja on hakenut ja tullut valituksi käsikirjoituksellaan ohjelmaan. Aarni kustantaa teoksen ja vastaa teoksen valmistuksesta, myynnistä ja markkinoinnista. Kirjailija saa teoksesta ja sen eri formaateista kirjailijaliiton suositusten mukaisen tekijänoikeuskorvauksen.

Aarni julkaisi kustannusohjelmansa kautta kaikki vuosien  2015-2016 kaunokirjansa sekä tietokirjan Olavinlinnasta. Julkaisemme myös jatkossa vuosittain 2-3 teosta perinteisen kustannusohjelman kautta. Ohjelman käsikirjoitukset valitaan kirjailijaverkostomme suosituksista – Älä siksi lähetä meille käsikirjoitustasi suoraan, mikäli tahdot päästä perinteiseen kustannusohjelmaamme. 

(Tutustu sopimuspohjaan word-tiedostona)

2. Aarnihopea -julkaisusarja on tarkoitettu Aarnin verkkovalmennukseen osallistuville kirjoittajille, vaihtoehdoksi kirjan julkaisuun. Aarni tekee valmiista käsikirjoituksesta normaalin kustannuspäätöksen. Aarni myy ja markkinoi sarjan teoksia täsmälleen kuten ns. täyskustanteita, eli teokset ovat kirjasto- ja kauppamarkkinoinnissamme.

Aarnihopea sarjassa kirjailija jakaa kustantajan yrittäjäriskiä ostamalla erikseen sovittavan määrän teosta sen suositushintaan. Kiitokseksi alkuinvestoinnistaan kirjailijalle tilitetään Aarnin kautta toteutuneesta myynnistä tekijänoikeuspalkkiota  peräti 35%.  

(Tutustu  Aarnihopea -sopimuspohjaan word-tiedostona)


3. E-kirjat – teokset suoraan tablettiin

Kaikki Aarnin kustanteet julkaistaan myös e-kirjoina.  E-kirjoissa julkaisemme käsikirjoituksia, joista puhutaan perinteisesti vähälevikkisenä kaunokirjallisuutena. Tällaisia ovat runot, esseet ja pamfletit.

Kun lähetät käsikirjoituksen, jonka toivot Aarnin e-kirjoihin, laita sähköpostin otsikoksi käsikirjoitustarjous e-kirjasta. Käsittelyaikamme on tällä hetkellä 6 kuukautta.


Miksi Aarnille? – Kustannuspäätös

Haitpa käsikirjoituksellasi mihin tahansa kustannusohjelmaamme, teemme jokaisesta käsikirjoituksesta erillisen kustannuspäätöksen. Päätöksen kriteerit ovat, että teos taiteellisesti kunnianhimoinen ja sen aihe on erottuva ja kiinnostava.

Miksi Aarnille? – Valmentajan ja kustannustoimittajan tuki

Kaikki Aarnin teokset kustannustoimitetaan ammatillisesti. Sanonta “pätevä kustannustoimittaja on parasta, mitä kirjoittajalle voi tapahtua”, pitää hyvin usein paikkaansa. – Kirja on kokonaisuus, jossa niin kielen nyanssit ja oikeakielisyys kuin itse tarina ja sen sujuva kuljetus, ratkaisevat yhtä paljon. Kustantaja on kirjoittajan keskustelukumppani, jonka kanssa käsikirjoitus löytää parhaan mahdollisen lopputuloksen.

Miksi Aarnille? –  Kirjan graafinen ilme

Ensimmäisestä kirjastaan lähtien (2015) Kustannus Aarni on panostanut sekä kustannustoimituksen laatuun että teostensa ulkonäköön. Niin Aarnin kuin Aarnihopea -kirjoilla  on kaksi standardikokoa (romaanit ja kuvalliset tietokirjat), ja  logo brandaa teoksen Aarnin teokseksi.

 

Yhteistyöterveisin:

Pasi Luhtaniemi
Kustannus Aarni Oy

 

 . permalink.