NÄIN KIRJAT SYNTYVÄT, 2018-

Kirja-ala muuttuu jatkuvasti. Suomessa julkaistaan vuosittain yli tuhat kaunokirjaa ja kaksituhatta tietokirjaa eli teosta, jolla on yksilöllinen isbn-numero. Julkaisija voi olla kaikkea mahdollista perinteisestä kustantamosta urheiluseuraan tai kirjoittajan omakustanteeseen saakka.

Kirjan ylitarjonta näkyy siinä, kuinka kirjoittajan ja kirjaililijan on entistä vaikeampi saada teokselleen kustannussopimusta ja siinä, miten kirja löytää paikkansa kirjastojen ja kauppojen hyllyillä.

KUSTANNUS AARNI UUDISTI YRITYSSTRATEGIANSA syksyllä 2017.  Julkaisemme niin tieto- kuin kaunokirjallisuutta sekä perinteisen mallin mukaan että  yhteistyössä julkaisijan (kirjailija, yhdistys tms) kanssa.

Palvelumme ovat:

  1. Aarnin kustannusohjelma
  2. Aarnihopea -julkaisuohjelma
  3. Nopeat -julkaisusarja 

1. Aarnin kustannussopimus  on perinteinen sopimus, joka solmitaan, kun kirjoittaja on hakenut ja tullut valituksi käsikirjoituksellaan ohjelmaan. Aarni kustantaa teoksen ja vastaa teoksen valmistuksesta, myynnistä ja markkinoinnista. Kirjailija saa teoksesta ja sen eri formaateista kirjailijaliiton suositusten mukaisen tekijänoikeuskorvauksen.

Aarni julkaisi kustannusohjelmansa kautta kaikki vuosien  2015-2016 kaunokirjansa sekä tietokirjan Olavinlinnasta. Julkaisemme myös jatkossa vuosittain 2-3 teosta perinteisen kustannusohjelman kautta. Ohjelman käsikirjoitukset valitaan kirjailijaverkostomme suosituksista – Älä siksi lähetä meille käsikirjoitustasi suoraan, mikäli tahdot päästä perinteiseen kustannusohjelmaamme. 

(Tutustu sopimuspohjaan word-tiedostona)

2. Aarnihopea -sarjan  teokset valitaan yhtä tiukan seulan läpi kuin perinteisen ohjelman teokset, emmekä tingi toimitustyöstä. Aarni myy ja markkinoi sarjan teoksia täsmälleen kuten ns. täyskustanteita, ja kirjassa käytetään samaa Aarnin ulkoasua tuttua logoa myöten.

Aarnihopea sarjassa kirjailija jakaa kustantajan yrittäjäriskiä ostamalla erikseen sovittavan määrän teosta sen suositushintaan. Kiitokseksi alkuinvestoinnistaan kirjailijalle tilitetään Aarnin kautta toteutuneesta myynnistä tekijänoikeuspalkkiota  peräti 35%.  

Kun lähetät käsikirjoituksen, jonka toivot Aarnihopea -julkaisusarjaan, laita sähköpostin otsikoksi käsikirjoitustarjous Aarnihopea -julkaisusarjaan.

Käsittelyaikamme Aarnihopea -tarjouksille on tällä hetkellä 3 kuukautta. 

(Tutustu  sopimuspohjaan word-tiedostona)

 

3. Nopeat – teokset suoraan tablettiin

Kaikki Aarnin kustanteet julkaistaan myös e-kirjoina. Koska Suomi kirjoittaa enemmän kuin ehtii lukea, aloitamme syksyllä 2017 uutena palveluna NOPEAT -e-kirjasarjan tavallista lyhyemmille teoksille. Osa teoksista toimii myös painetun kirjan “trailereina”  . Tällaisia ovat esimerkiksi kokoelmsta lohkaistut novellit.

Julkaisemme Nopeissa lyhyitä 10-100 sivun käsikirjoituksia. Yksittäisen teoksen lataushinta on aina halpa, 2-10 euroa, ja liittymällä Aarnin jäseneksi saat teoksen välittömästi luettavaksesi.

Kun lähetät käsikirjoituksen, jonka toivot NOPEISIIN, laita sähköpostin otsikoksi käsikirjoitustarjous NOPEAT -e-kirjasarjaan. Käsittelyaikamme on tällä hetkellä yksi kuukausi.


Miksi Aarnille? – Kustannuspäätös

Haitpa käsikirjoituksellasi mihin tahansa kustannusohjelmaamme, teemme jokaisesta käsikirjoituksesta erillisen kustannuspäätöksen. Päätöksen kriteerit ovat, että teos joko taiteellisesti tai yhteiskunnalliselta ja kulttuuriselta  painoarvoltaan merkittävä.

Miksi Aarnille? – Kustannustoimittajan tuki

Kaikki Aarnin teokset kustannustoimitetaan ammatillisesti. Sanonta “pätevä kustannustoimittaja on parasta, mitä kirjoittajalle voi tapahtua”, pitää hyvin usein paikkaansa.  Kirja on kokonaisuus, jossa niin kielen nyanssit ja oikeakielisyys kuin itse tarina ja sen sujuva kuljetus, ratkaisevat yhtä paljon. Ammattitoimittaja on kirjoittajan keskustelukumppani, jonka kanssa käsikirjoitus löytää parhaan mahdollisen lopputuloksen.

Miksi Aarnille? –  Kirjan graafinen ilme

Ensimmäisestä kirjastaan lähtien (2015) Kustannus Aarni on panostanut sekä kustannustoimituksen laatuun että teostensa ulkonäköön. Kaikki painetut teoksemme ommel- ja liimasidottuna ja kovakantisena. Kirjoilla on kaksi standardikokoa (romaanit ja kuvalliset tietokirjat), ja Aarnin logo brandaa teoksen Aarnin teokseksi.

 

Yhteistyöterveisin:

Pasi Luhtaniemi
Kustannus Aarni Oy

Käsikirjoitukset sähköpostitse osoitteeseen toimitus@kustannusaarni.fi.

Info. permalink.