Haluatko kirjailijaksi, syksy 2017-

Kirja-ala muuttuu jatkuvasti. Suomessa julkaistaan vuosittain yli tuhat kaunokirjaa ja kaksituhatta tietokirjaa eli teosta, jolla on yksilöllinen isbn-numero. Julkaisija voi olla kaikkea mahdollista perinteisestä kustantamosta urheiluseuraan tai kirjoittajan omakustanteeseen saakka.
Kirjan ylitarjonta näkyy siinä, kuinka kirjoittajan ja kirjaililijan on entistä vaikeampi saada teokselleen kustannussopimusta ja siinä, miten kirja löytää paikkansa kirjastojen ja kauppojen hyllyillä.

KUSTANNUS AARNI ON UUDISTANUT YRITYSSTRATEGIANSA syksyksi 2017.  Julkaisemme niin tieto- kuin kaunokirjallisuutta sekä perinteisen mallin mukaan että  yhteistyössä julkaisijan (kirjailija, yhdistys tms) kanssa. Palvelumme ovat:

  1. Aarnin kustannusohjelma
  2. Aarnihopea -julkaisuohjelma

1. Aarnin kustannussopimus  on perinteinen sopimus, joka solmitaan, kun kirjoittaja on hakenut ja tullut valituksi käsikirjoituksellaan kustannusohjelmaan. Kustantaja kustantaa teoksen ja vastaa teoksen valmistuksesta, myynnistä ja markkinoinnista. Kirjailija saa teoksesta ja sen eri formaateista kirjailijaliiton suositusten mukaisen tekijänoikeuskorvauksen.

(Tutustu sopimuspohjaan word-tiedostona)

2. Aarnihopea -julkaisun teoksissa kirjailija jakaa kustantajan yrittäjäriskiä ostamalla erikseen sovittavan määrän teosta sen suositushintaan. Kiitokseksi alkuinvestoinnistaan kirjailijalle tilitetään Aarnin kautta toteutuneesta myynnistä tekijänoikeuspalkkiota  peräti 35%. (Tutustu  sopimuspohjaan word-tiedostona)

Kaikki Aarnin kustanteet julkaistaan myös e-kirjoina.

NOPEAT – TEOKSET SUORAAN TABLETTIIN

Koska Suomi kirjoittaa enemmän kuin ehtii lukea, aloitamme syksyllä 2017 uutena palveluna myös NOPEAT -e-kirjasarjan. Aarnin Nopeat  julkaistaan vain e-kirjana. Sarjaan haetaan normaalisti kustannussopimusta, ja valitut teokset toimitetaan ja taitetaan e-kirjoiksi.

Toisin kuin perinteisissä kirjoissa, julkaisemme Nopeissa myös lyhyitä käsikirjoituksia.  Käsikirjoituksen pituus voi olla kaikkea 10 – 100 teossivun välillä. Mitta on huomioitu edullisessa, 4-10 euron lataushinnassa.


Miksi Aarnille? – Kustannuspäätös

Haitpa käsikirjoituksellasi mihin tahansa kustannusohjelmaamme, teemme jokaisesta käsikirjoituksesta erillisen kustannuspäätöksen. Päätöksen kriteerit ovat, että teos joko taiteellisesti tai yhteiskunnalliselta ja kulttuuriselta  painoarvoltaan merkittävä.

Miksi Aarnille? – Kustannustoimittajan tuki

Kaikki Aarnin teokset kustannustoimitetaan ammatillisesti. Sanonta ”pätevä kustannustoimittaja on parasta, mitä kirjoittajalle voi tapahtua”, pitää hyvin usein paikkaansa.  Kirja on kokonaisuus, jossa niin kielen nyanssit ja oikeakielisyys kuin itse tarina ja sen sujuva kuljetus, ratkaisevat yhtä paljon. Ammattitoimittaja on kirjoittajan keskustelukumppani, jonka kanssa käsikirjoitus löytää parhaan mahdollisen lopputuloksen.

Miksi Aarnille? –  Kirjan graafinen ilme

Ensimmäisestä kirjastaan lähtien (2015) Kustannus Aarni on panostanut sekä kustannustoimituksen laatuun että teostensa ulkonäköön. Kaikki painetut teoksemme ommel- ja liimasidottuna ja kovakantisena. Kirjoilla on kaksi standardikokoa (romaanit ja kuvalliset tietokirjat), ja Aarnin logo brandaa teoksen Aarnin teokseksi.

 

Yhteistyöterveisin:

Pasi Luhtaniemi
Kustannus Aarni Oy

Käsikirjoitukset sähköpostitse osoitteeseen toimitus@kustannusaarni.fi.

Info. permalink.