Pohjanpolku aloitti Aarnin kirjasyksyn

Pohjanpolku (ruots. Norrstig)  täyttyi 1700-luvun alussa pakolaisista
– koko Pohjanmaan rannikko pakeni kohti pohjoista

Kustannus Aarni julkaisi keväällä 2016 kokkolalaisen Lars Strangin ensimmäisen historiallisen romaanin, Yhteen taotut. Strangin  toinen historiallinen romaani, Pohjanpolku, jatkaa Seppälän suvun historiaa. Sukupolvet ovat vaihtuneet, mutta Suntin varren sepän paja kylmenee jälleen.

Eletään vuotta 1714 ja Suuri Pohjan sota (1700–1721) on kääntynyt Ruotsin tappioksi. Uutiset kertovat tappiosta Isossakyrössä ja venäläisten hirmuteoista Vaasan ja Pietarsaaren kaupungeissa. Myös kokkolalaisten on aika paeta, joko pitkin Pohjanpolkua kohti  Oulua, Hailuotoa ja Ruotsia tai piilopirtteihin Itäpohjan metsiin.

Lars Strang (oik.) ja kustantaja Pohjanpolun julkistamisjuhlassa Kokkolan Suomalaisessa.

Pohjanlahden rannikkotie Vehmaalta Tornion kautta Tukholmaan tunnettiin 1700-luvulla nimellä Pohjanpolku. – Lars Strangin Pohjanpolku on kahden veljeksen, Henrikin ja Aabrahamin perhekuntien tarina. Se on kertomus uskosta, toivosta ja periksiantamattomuudesta.

Filosofian tohtori Lars Strang on syntyperäinen kokkolalainen, joka on tehnyt työuransa yritysjohtajana pääkaupunkiseudulla ja Ruotsissa. Häneltä on aikaisemmin ilmestynyt kaksi rikosromaania (Wsoy) ja historiallinen romaani Yhteen taotut (Aarni).


 

 

 

 

Info. permalink.