Aarnin Karjalassa torstaina 24.10. klo 18-20

Kaksi Kustannus Aarnin syksyn kirjailijoista juurtuu vahvasti Etelä-Karjalaan. Pauli Loikkasen lukuromaani Piirtäjä kertoo elämänmakuisesti Parikkalan rajapitäjästä ja sen ihmisistä. Sirpa Ruotsalainen-Niskasen Kyläni, kaupunkini -teoksen kaupunki on Lappeenranta.

Me, Pauli, Sirpa ja Aarni, kutsumme kaikki Piirtäjä ja Kyläni, kaupunkini -teosten yhteisiin julkistamisjuhliin torstaina to 24.10. klo 18-20.
Paikka on Lappeenrannan kaupunginkirjaston Tarinasali
SYDÄMELLISESTI TERVETULOA!

TUTUSTU TEOKSIIN:

1. PIIRTÄJÄ

  • Nykyromaanin ystäville
  • Seudut: Etelä-Karjala, Helsinki
  • Avainsanat: lähihistoria, historia, kansankuvakset, korpifilosofia

Maailmankaikkeus on pölyä, joka piehtaroi painovoiman tunnelissa.

Pitkän ja ulkoisesti hienon uran tehnyt arkkitehti Antti Kivelä palaa lapsuudenmaisemiinsa viettämään syntymäpäiväänsä. Mukaan on kutsuttu jokainen, ja kutsussa toivotaan vierasseurueen ylenevän illan mittaan vaikkapa merkityksellisiin asioihin.

Piirtäjä on äänten romaani. Puheet ja totuudet kaikuvat suomalaiseen kesäyöhön niin kylän rahvaan kuin äkkirikastuneiden kaupunkilaisten ahnailta huulilta. Mutta kun juhlat ovat ohitse, alkavat viimeiset käyttöpäivät.

*

Pauli Loikkanen on tehnyt työuransa pankki- ja rahoitusalalla Itä-Suomessa ja Helsingissä. Kirjailija asuu kotiseudullaan Etelä-Karjalan Parikkalassa.

2. KYLÄNI, KAUPUNKINI

  • Ikäsuositus 5-100 vuotta
  • Seudut: Pohjois-Savo, maaseutu-Suomi, luonto, 
  • Avainsanat: Nostalgia, vanha elämäntapa, luonto, kasvit, lapsuus
  • Genre: Lyhyttarinat, elämäkerrat, sadut
  • Lukijan kommentti:
    “Luin hykerryksellä leppoisan lempeän kirjasi kotikonnuiltamme ja vähän muualtakin. Jaoin linkin siihen myös fb-sivuillani, mulla on neljä Laukkalan tyttöä kavereina ja muita entisiä pielavetisiä lisäksi.   Ihanaa kun olet kirjoittanut Laukkalaa “maailmankartalle”, hyvin sympaattisia juttuja, idylliä toki, mutta puolustaa paikkaansa. Tykkäsin myös satuotteestasi ja luontojutuista. Oikein hyvän mielen kokonaisuus! Ja on kulttuuriteko viedä noita vanhoja asioita talteen.” (Päivi Malinen, Turku)

*

Sirpa Ruotsalainen-Niskanen on tehnyt työuransa Lappeenrannan kauppaoppilaitoksessa ja Saimaan ammattikorkeakoulussa suomen kielen lehtorina Lappeenrannassa.


 . permalink.