Aarni antaa isänpäivänä äänen vahvoille naiskertojille

Kustannus Aarni kulkee isänpäivänä rohkeasti vastavirtaan.  Emme usko, että mies olisi kiinnostunut kirjasta vain, jos se käsittelee autoilua tai eränkäyntiä. Mies on enemmän. Mies ansaitsee naisen kirjoittaman kirjan.  

KOLME VAHVAA NAISKERTOJAA

Aarnin syksyn uutuuskirjat tarjoavat  miehille upean sukelluksen naisen tajuntaan, maailmaan ja kieleen:

Tiina Hokkanen-Oja: Norsu rullatuolissa (julk. Isänpäivänä 11.11.2018, e-kirja) Norsu rullatuolissa on fiktiivinen elämäkerta, joka laittaa lukijan katsomaan elämäämme tuoreesta näkökulmasta. Sen nimi on sanaleikki ja viittaa päähenkilön keräilyharrastukseen, josta 1800-luvun käsityöväline on yksi esimerkki, kärsäinen suurikokoinen nisäkäs toinen.

Anna Malinen: Hämärikkö.  Pohjan akan vastasyntynyt tytär, Tytti, putoaa akan reestä aikojen alussa, mutta lumi ja jää eivät ole pohjoisen piltille vihollinen vaan ystävä.   Näin  alkaa kiputytin  myyttinen  matka kohti nykyaikaa. Lue kirja, jonka kieli ja maailma lumoavat.

Helena Miettinen: Hylkeenpyytäjä. Aarnin vuoden 2018 novellikilpailun voittajakokoelman naiset törmäävät rajulla ja runollisella tavalla niin mieheen kuin omaan elämäänsä naisina.

Marraskuun loppuun mennessä nainen tiesi miehestä kaiken. Mies ei tiennyt naisesta mitään. 

 

ROMANTIIKANNÄLKÄÄN – MIEHEN KYNÄSTÄ

Lars Strang: Pohjanpolku. Pohjanpolku (ruots. Norrstig)  täyttyi 1700-luvun alussa pakolaisista – koko Pohjanmaan rannikko pakeni kohti pohjoista.Eletään vuotta 1714 ja Suuri Pohjan sota (1700–1721) on kääntynyt Ruotsin tappioksi. Uutiset kertovat tappiosta Isossakyrössä ja venäläisten hirmuteoista Vaasan ja Pietarsaaren kaupungeissa. Myös kokkolalaisten on aika paeta, joko pitkin Pohjanpolkua kohti  Oulua, Hailuotoa ja Ruotsia tai piilopirtteihin Itäpohjan metsiin.

Pohjanpolku jatkaa Lars Strangin Pohjanmaa -eeposta siitä, mihin Yhteen taotut (2016) jäi. Sukupolvet ovat vaihtuneet, mutta uudet Seppälän suvun nuoret jaksavat uskoa, että jopa vaikeuksienkin keskellä elämä ja rakkaus voittavat.


Kaikki Aarnin kirjat, isänpäiväksi tai jouluksi, kätevimmin Aarnin verkkokaupasta.

Info, Kaunokirjat. permalink.