Tutustu Kohti uutta kirjaa -verkkovalmennukseen

Kustannus Aarni on aloitti syyskuussa 2018 kirjoittamisen verkkovalmennuksen kaikille, joiden haaveena on kirjoittaa suorasanainen kirja lähimmän kahden vuoden aikana.  Valmennuksen oppikirjana on kustantaja Pasi Luhtaniemen juuri ilmestynyt teos Kohti uutta kirjaa – Opas omaa kaunokirjaa suunnittelevalle.

Kustantajan vinkkinurkka: Lisämateriaalina valmennettavat saavat  käytännön vinkkejä työergonomiasta ja tekstinkäsittelystä kirjan kustantamisen ja markkinoinnin saloihin. 

Valmennuksen voi aloittaa milloin vain, ja se on modulaarinen, eli sitoudut yhteen valmennustuntiin kerrallaan.

VALMENNUSKUVAUS

Tervetuloa opiskelemaan suorasanaisen kaunokirjallisen tekstin kirjoittamista. Seitsemänosainen Kohti uutta kirjaa –verkkovalmennus on tarkoitettu ns. tavoitteellisten kirjoittajien kovaan käyttöön. Tavoitteellisella tarkoitetaan kirjoittajaa, joka pyrkii päämäärätietoisesti saamaan uuden kaunokirjallisen käsikirjoituksen valmiiksi lähimmän kahden vuoden sisällä. Voit olla julkaissut aikaisemmin tai voit olla jopa rutinoitunut kirjailija – Kohti uutta kirjaa –valmennus purkaa kaunokirjallisen tekstin osiin kerrontatieteen menetelmillä ja siksi se tarjoaa jokaiselle kirjoittajalle ajateltavaa.

Kohti uutta kirjaa –verkkovalmennus on tarkoitettu proosan eli suorasanaisen kirjan kirjoittajille genrestä eli lajityypistä riippumatta. Voit tarkistaa nopeasti alla olevasta taulukosta, kuulutko kohderyhmään.

“Työstän seuraavaa käsikirjoitustani. Käsikirjoitukseni on muodoltaan lähinnä:

Käsikirjoituksen muoto Valmennuksen soveltuvuus
romaani kyllä
novellikokoelma kyllä
essee- tai pakinakokoelma kyllä
elämäkerta* kyllä
esseistinen tietokirja* kyllä
runokokoelma ei
näytelmä ei
tieteellinen tietokirja tai opinnäytetyä ei

* Elämäkerta tai tietokirja, joka ei edellytä tieteellistä argumentointia.

Kohti uutta kirjaa – niin kirjana kuin valmennuskokonaisuutena – on yhden kirjailijan eli allekirjoittaneen näkemys siitä, miten suorasanainen teksti rakentuu, oli se sitten fiktiota tai faktaa. Kirjan teoreettisen perustan muodostavat 1980-90 -lukujen vaihteen kirjallisuuden maisteriopintoni erityisesti kerrontatieteessä eli narratologiassa. Käytännön esimerkit olen poiminut omakohtaisesti koetulta kirjoittajanmatkaltani kohta 30 vuoden ajalta. Tärkein kokemusperäinen lähteeni ovat kuitenkin kaksi julkaistua romaaniani Sokea piste (Atena 2013) ja Viattomat (Aarni 2015)

Kuusankoskella 1.9.2018/ Pasi Luhtaniemi, kustanus Aarni

VALMENNUKSEN ETENEMINEN

Kohti uutta kirjaa on valmennuspaketti, jossa suurimman osan työstä teet sinä itse. Valmennus jakautuu seitsemään valmennustuntiin, joista kunkin teoriaosuuden muodostaa Kohti uutta kirjaa -teoksen vastaava pääluku.

Valmennettavan ja ohjaajan vuorovaikutus tapahtuu vain sähköpostitse. Näin tekemäsi harjoitukset pysyvät varmasti luottamuksellisina sinun ja valmentajasi välillä. Sinun ei myöskään tarvitse muistaa – toisin kuin verkkosivuilla tapahtuvassa valmennuksessa – hankalia henkilökohtaisia ja tuntikohtaisia salasanoja.

Tunnin valmennusmateriaali lähetetään sinulle tiedostomuodossa .pdf (Adobe Acrobat –tiedosto). Voit tehdä harjoituksia ja lukea teoriaa suoraan tiedostosta, mutta suosittelemme, että teet valmennusaineistolle kansion, johon tulostat kunkin valmennustunnin materiaalin. Myöhemmin, valmennuksen 2. ja 3. oppitunnilla tulet huomaamaan kansion hyödyllisyyden, kun sinua kehoitetaan  lisäämään sinne ei-digitaalisia  aineistoja – lehtileikkeitä, valokuvia ym. ym.

VALMENNUSTUNNIT

Kukin valmennustunti sisältää seuraavat kokonaisuudet:

a) Harjoitus. – Vaikka harjoitus saattaa aluksi tuntua helpolta, mitä huolellisemmin ja omaa itseäsi kuunnellen teet sen, sitä parempaan lopputulokseen pääset.
b) Teoria. – Teoriatekstin runko löytyy Kohti uutta kirjaa teoksesta
c) Kustantajan vinkkinurkka –  on bonuslukemisto kaikille, jotka kirjoittavat ja jotka haluavat tietää lisää kirjan tekemisen ja kirja-alan prosesseista. Vinkkinurkassa Aarnin kustantaja jakaa konkreettisia neuvoja, kirjoittamisen ergonomiasta ja tekstinkäsittelystä kirjan kustantamisen ja markkinoinnin vaihtoehtoihin saakka.  HUOM:  Tämä aineisto tarjotaan vain valmennukseen osallistuville tavoitteellisille kirjoittajille.

Valmennus etenee siten, että saat uuden valmennustunnin aineiston 1 – 4 viikon välein. Kun olet tehnyt tunnin harjoitustehtävän, lähetät sen takaisin valmentajallesi omassa aikataulussasi saman 1-4 viikon välein. Saat tehtäväpalautteesi samassa yhteydessä kuin seuraavan valmennustunnin materiaalin.

Valmennustuntien teoriaosion sisällöt:

  1. Lukijasta kirjailijaksi
  2. Aihe ja aineiston keruun aloittaminen
  3. Idea – tarina – synopsis
  4. Kuinka luoda kiinnostavia henkilöitä
  5. Kertojan näkökulma ja fokalisaatio
  6. Kertomakirjallisuuden lajityyppit ja oma tekstini
  7. Kohti omaa ilmaisua ja kieltä

Maksa vain seuraavasta oppitunnista

Kohti uutta kirjaa -valmennus on etenee modulaarisesti. Annamme samalla valmennukselle laatutakuun: maksat vain seuraavasta valmennustunnista. Mikäli tunnin sisältö ei tyydytä tai elämäntilanteesi muuttuu, etkä voi muista syistä jatkaa verkkovalmennusta, voit irtisanoa sen ilman eri perusteluita.

Koko valmennuksen hinta on 7 x 90 eli 630 euroa.

Bonukset valmistuville: Ehdolla Aarnin kustannusohjelmiin JA  lausunto käsikirjoituksesta

Jos haet valmennukseen jo kirjoittamallasi käsikirjoituksella, voit käytää käsikirjoitustasi esimerkkinä tehdessäsi valmennuksen harjoituksia (oppitunnit 4-7). Kohti uutta kirjaa -valmennuksessa ei kuitenkaan tehdä varsinaisesti työtä koko käsikirjoituksesi kanssa, vaan se antaa sinulle edellytykset kirjoittaa käsikirjoituksesi valmiiksi.

Jos käsikirjoitus valmistuu vuoden sisällä valmennuksen päättymisestä, se on automaattisesti ehdolla Aarnin kustannusohjelmiin. – Katso lisää   http://kustannusaarni.fi/kasikirjoituksesta-kirjaksi-2018/. Saat käsikirjoituksellesi myös lausunnon, jota voit käyttää esimerkiksi hakiessasi käsikirjoituksellasi muita kustannusvaihtoehtoja.

Kirjoittajavalmennuksen hinta on 90e/oppitunti. Hintaan kuuluu Kohti uutta kirjaa -teos, jonka saa jokainen valmennuksen aloittanut kirjoittaja. Lähetämme painetun teoksen valmennuksen päätteeksi, tai jos se keskeytyy jostakin syystä ennenaikaisesti.

Vain napin painallus enää…

Jos täytät alla olevan lomakkeen tai lähetät vapaan ilmoittautumsesi osoitteeseen pasi.luhtaniemi@kustannusaarni.fi, saat meiltä postia muutaman päivän sisällä yhteydenotostasi. Posti sisältää ensimmäisen valmennustunnin aineistot  sekä 90 euron laskun.

Kirjoittamisterveisin:

Pasi Luhtaniemi
kustantaja ja kirjoitusvalmentaja
Kustannus Aarni

HAKEMUS AARNIN VERKKOVALMENNUKSEEN

* Pakollinen kenttä

Kustannus Aarni aloittaa  1. syyskuuta alkaen kirjoittamisen verkkovalmennuksen kaikille, joiden haaveena on kirjoittaa kaunokirja (romaani tai novellikokoelma) tai elämäkerta lähimmän kahden vuoden aikana.  Haku on ns. nonstop, eli voit hakea valmennukseemme milloin tahansa. Täydennä tämä lomake ja lähetä se. Palaamme sähköpostitse asiaan!

Kiitos ilmoittautumisestasi! Palaamme sähköpostitse asiaan.

Info, Tietokirjat. permalink.